Почетна / ЧЛАНЦИ / Анти-екуменистички блок / ЛИТУРГИЈСКЕ РЕФОРМЕ – ГДЕ НАС ВОДЕ IV (видео)

ЛИТУРГИЈСКЕ РЕФОРМЕ – ГДЕ НАС ВОДЕ IV (видео)

Print Friendly, PDF & Email

Небројено је много примера суноврата папистичког клира, и резултата њихових литургијских реформи и посветовњачења.

Посматрано само кроз призму појединих видео записа који се налазе на инернету, може се стећи довољно упечатљива слика о томе колика је провалија која дели Православне од Паписта.

У светлу предстојећих манифестација у Нишу, поводом прославе 1700 година Миланског едикта, које су планиране за 20-21. септембар, и које треба да предводи Милански Кардинал Анђело Скола, без двоумљења се може рећи да нико од Православних верника ни на који начин не треба да узме учешћа у њима.

Независно од тога да ли ће њима присуствовати неко од епископа Српске Цркве, или пак свештеници и монаси епархије Нишке, православни верници треба себе да чувају далеко од било каквог општења и учешћа у манифестацијама заједно са папистима.

Довољно је жалосна чињеница што Град Ниш учествује дајући своју подршку овим манифестацијама, и што се тамо може очекивати присуство клира Српске Цркве − што се пак засад држи далеко од очију јавности − православни међутим верни народ не треба да дозволи да буде заведен било каквим заводљивим и слаткоречивим обећањима епископа-екумениста, него да чува себе далеко од било каквог општења са припадницима јеретичког папизма.

У наставку још неколико видео прилога који више него речито говоре о суноврату папистичког монаштва. Г. Хочевар пак, као истински представник Папизма, у питањима Вере нема ничега заједничког са Православним верницима.

Уредништво