Почетна / ЧЛАНЦИ / Страни / Манастир Свете Тројице: Подршка херојском Епископу Артемију!

Манастир Свете Тројице: Подршка херојском Епископу Артемију!

Print Friendly, PDF & Email

Манастир Свете Тројице код Волоса упутио је писмо подршке Епископу Артемију, којим осуђују „злочин“ над Епископом Артемијем од стране његове „тобожње духовне браће и саепископа“, потврђујући да су они „мирне савести прихватили да буду бедни извршни органи духовног и моралног убиства њиховог брата… противно сваком појму елементарне правде“.

Уредништво

 

Свештени манастир Велика Лавра
Света Гора
Метох Свете Тројице
Ано Газеа – Волос
Бр. Прот. 27
15. фебруар 2011

 

Са великим болом у души сазнали смо за страшну драму гнусног злочина, који су добро испланирали и грубо са предумишљајем извели Мрачне силе Новог Светског Поретка и доба Антихриста, на рачун часног, недужног, борбеног, страдалног, истинског Епископа многострадалне Српске Цркве, Преосвећеног Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског г.г. Артемија.

Још је болније што су у овом злочину, нажалост, саучествовали и сарађивали и представници Христа, Јерарси, међу којима су и његова тобожња духовна браћа и саепископи, којима смо се до јуче дивили – међутим сви су они мирне савести прихватили да буду бедни извршни органи духовног и моралног убиства њиховог брата, осудивши га, без суђења, канонске оптужнице, испитивања и одбране, противно сваком појму елементарне правде.

Питамо се, како је могуће да они који су учинили овај грозни злочин, који осуђује свака хришћанска душа, могу мирно да спавају док их њихова савест неућутно изобличава, због неправедног и суровог духовног заклања њиховог незлобивог и невиног брата, јер се успротиво мрачним плановима земаљских моћника за албанизацију Косова и Метохије, и демонима синкретичког проклетог Екуменизма и антихристовског папизма, упропаститељима (српског) народа и Православља. И још се питамо, како су успели да убеде себе да ће избећи праведни гнев Божији и непристрасни суд у онај страшни дан Другог Доласка!

Херојски Епископ рашко-призренски Артемије ће засијати на небу, као светитељ и достојан подражаватељ Светих Отаца, Свештеног Златоуста, Марка Ефеског, Максима Исповедника и свога преподобног духовника Старца Јустина. А гонитељи?

Обузети најдубљим осећањима жалости, бола и горчине, објављујемо срдачну и потпуну нашу подршку херојском и страдалном Епископу Артемију, и клечећи молимо Господа да просветли и удахне његовим гонитељима осећање милости, милосрђа и љубави, али пре свега искреног и истинског покајања, како би исправили велику неправду против свога брата и саепископа, у славу Бога и за добро наше Православне Цркве и изабраног благочестивог народа, који трпи и жали због ове велике неправде.

Архим. Григорије
са својим у Христу братством
манастира Свете Тројице
у Газеа код Волоса

Превод са јелинског
Архимандрит Симеон