Почетна / ЧЛАНЦИ / Страни / О. Г. Металинос: Ради се о злочину над Епископом Артемијем!

О. Г. Металинос: Ради се о злочину над Епископом Артемијем!

Print Friendly, PDF & Email

Професор Атинског Универзитета у пензији Протојереј Георгије Металинос, дао је недавно изјаву у којој се осврнуо и на питање прогона Епископа Артемија.

Отац Георгије Металинос познат је по свом предањском, отачком ставу.

Био је близак са блаженопочившим о. Јованом Романидисом.

У наставку доносимо део изјаве који се односи на прогон Епископа Артемија.

Уредништво

 

shara2

 

Истраживао сам и утврдио сам да се ради о злочину над једним Православним Оцем, што потврђује да је отац Артемије Радосављевић уистину Отачки, и пошто је Отачки и чува Православну Веру и Предање, с тог разлога је и гоњен.

Разлог томе је Екуменизам.

И када је преподобни отац Јустин Поповић био гоњен и био затворен у манастиру Ћелије, нека његова духовна чада – ово говорим са великом жалошћу – изгледа да нису била блиска са њим.

Него су била блиска са неким другим чиниоцима, као што данас и потврђују везе са папистима, чинодејствовања, резања славског колача и остале тајинске радње, на срећу још нису у питању Свете Тајне, али јесу чињења са папистичким бискупима, итд.

Ово не говоримо из страсти и мржње, него из љубави и бола према делу Светих Отаца.

Волимо све, као што волимо и болеснике, али не и болест.

Уместо, дакле, да помажемо тим људима да пронађу пут Истине – и овде се не ради о мом Православљу, не дај Боже, јер сам ја гори од свих и у то верујем, хвала Богу – него је у питању Православље Светих, Богородице, мога заштитника од дечачких дана светога Спиридона, светога Герасима, то је Православље!

Ако се сви не нађу тамо, уједињење и јединство не може се достићи.

Oтац Артемије је прогоњен превасходно ради Православља, а све остало што се помиње у вези злоупотреба су глупости и клевете.

Није отац Артемије постао монах да би јео и пио, и да би крао.

И са друге стране, треба такође нагласити да је прогоњен зато што је први и једини, за сада, српски Епископ који је потписао Исповедање Вере против Екуменизма.

Као што су то овде у Грчкој Митрополит Пирејски, Митрополит Етолокарнанијски, Митрополит Китирски, и још један који је затим повукао свој потпис, нека га Бог просветли да дође себи… И знате ли да је Исповедање Вере раширено и по Румунији; звали су ме раније и поново ме зову на Симпозијуме и да држим предавања, заједно са г. Целенгидисом, о. Теодором Зисисом, и као што видите реч Божија се не да везати.

То је разлог, заправо двоструки разлог, због којега је прогоњен отац Артемије.

И треба да се молимо за њега сви, да га помогнемо, Бог да му помогне, али и ми да будемо уз њега, јер помажући оца Артемија помажемо Православље у Србији.

Превод са јелинског
Архим. Симеон

{flv img=“avrimg/metallinos.png“}metalinos{/flv}