Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Двадесетосма недеља по Духовдану у Барајеву

Двадесетосма недеља по Духовдану у Барајеву

Print Friendly, PDF & Email

Манастир светог Јустина Ћелијског у Барајеву је ове, двадесетосме недеље по Духовдану, био благословен архијерејском светом Литургијом на којој је чиноначалствовао његово преосвештенство епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу г.г. Артемије, уз саслуживање клирика наше Епархије.

Радост и духовна топлина благословеног Царства пројављиваног светом Литургијом и оприсуствљеног благодаћу Божијом у њој, надоместила је недостатак лепог времена, као и спољашњег благољепија, које у скромним условима Барајевског манастира још увек недостаје.

Оно што свакако не недостаје јесте управо благодатна утеха коју Господ кроз свог искреног служитеља и нашег архијереја Артемија излива на нашу Епархију и тиме на целу Цркву Божију.

Осим што је епископ својом уобичајеном богонадахнутом и поучном беседом духовно опскрбио присутне вернике, током саме свете Литургије обавио је и чин рукополагања јерођакона Хризостома, сабрата Светојустиновског манастира, у чин јеромонаха. Овим је Црква Божија стекла новог, ревносног служитеља њеног светог олтара, а народ Божији стекао је себи молитвеника и посредника пред Богом који ће, ако Бог да, свесавршеном бескрвном Жртвом, принесеном и приношеном за спасење света, служити свом, и спасењу свег народа Божијег.

Благодарни на овим даровима Божијим верни народ је поучен својим епископом наставио ревносно прохођење поста у очекивању Сунца правде, Христа Бога нашег и сусрета са Њим у сверадосном Божићном празновању.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.