Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Недеља тринаеста по Духовдану у Бадовинцима

Недеља тринаеста по Духовдану у Бадовинцима

Print Friendly, PDF & Email

Марија је добар део изабрала (Лк. 10, 42). Успење Мајке Божије представља добар крај тога избора. Сам Спаситељ је при Њеном успењу у своје руке примио њену душу. Тога су се удостојили и многи свети. У разним облицима и степенима, исто доживљавају и сви који изабирају добар део. У тренутку избора надом се назире крај. Он се у извесном степену предосећа. Након тога, труд, борбе и самопринуђавања делимично помрачују изабрани пут.

Ипак, као звезда водиља – остаје добри крај доброг дела. Он личи на ватру која у даљини светлуца путнику кога је на путу задесио мрак. Нада је подстицај снаге и поткрепљење трпљења и постојаности у започетом. Она сама јача вером. Вером се прави избор, надом се истрајава у избору, а трпљењем се долази до доброг краја. Свети Теофан Затворник

У недељу тринаесту по Духовдану, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у Егзилу Г.Г Артемије, служио је Свету Архијерејску Литургију у Бадовинцима, уз саслуживање свештеномонаха и свештенођакона Епархије. Након Свете Литургије, Епископ Артемије је одржао празничну беседу. После беседе приређена је празнична трпеза љубави, коју је припремио јеромонах Симеон, настојатељ Катакомбе у Бадовинцима, са својом братијом.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.