Почетна / ЕПИСКОП АРТЕМИЈЕ / Интервјуи / Епископ Артемије: Одговор на питање поводом интервјуа

Епископ Артемије: Одговор на питање поводом интервјуа

Print Friendly, PDF & Email

vladikaНедавни интервју Владике Артемија изазвао је без сумње велико интересовање. То се да закључити и по броју реакција као и питања која стижу на адресу Редакције.

Не ретко се, међутим, постављају питања која свој одговор већ имају у интервјуу. Као да би се хтело, често, на сваки начин, доћи до става или одговора који би користио, послужио неким нашим ставовима, био у складу са неким нашим амбицијама, намерама… Зато као да се понекад покушава да се из интервјуа извуче и оно што у њему не пише, да се у њему нађе и оно што не подразумева.

У Редакцију је стигло и следеће питање:

Питање је у вези овог интервјуа са Владиком и са објашњењем у тексту после интервјуа. Наиме, колико се сећам Владика није то нигде рекао, а питање на које мислим да знам одговор, а које би било добро објаснити за хришћане је следеће: Да ли су Литургије које се служе широм епархије рашко-призренске валидне, с обзиром да се помиње епископ Теодосије који није канонски епископ већ узурпатор епископског трона и прељубочинац. Моје мишљење је да нису, јер помињу епископа који пред Богом није канонски епископ те епархије… Исто питање постављам и за све остале Свете Тајне.

Одговор Епископа Артемија на поменуто питање је кратак и веома јасан.

Инфо служба

 

shara3

 

Одговор на ово питање дат је у Интервјуу „Разговори са владиком Артемијем“. Ми не дробимо СПЦ. Што важи за све, важи и за Епархију рашко-призренску, без обзира на неканоничност њеног „епископа“ узурпатора и прељубочинца. Он ће за своја (не)дела одговарати, али се реч Божија (= благодат) не веже.

+ Епископ Артемије