Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Недеља осамнаеста по Духовдану у Нишу

Недеља осамнаеста по Духовдану у Нишу

Print Friendly, PDF & Email

У осамнаесту недељу по Духовдану Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу г.г. Артемије служио је свету архијерејску Литургију у нишкој катакомби светог архангела Михаила, уз саслуживање свештенства наше Епархије.

Препуна капела светог архангела Михаила сведочила је и овај пут одлучност верника у нишком и јужним крајевима Србије да свој светосавски и исповеднички пут непоколебиво наставе, вођени епископом Артемијем, а не патријархом и епископима којима на првом месту нису Бог, Црква и народ већ, римокатоличка јерес и њен поглавар, екуменистичке интеграције са поменутим, као својеврсно подражавање актуелним европским интеграцијама, којима се излаже наша напаћена земља, и која се полако под утицајем тих интеграција дезинтегрише у сваком смислу.

Одлучни да остану на путу православног, светосавског предња, које нам у аманет оставише наши преци, верни народ у Нишу и околини је долично дочекао епископа Артемија, којега препознају као јединог истинског светосавског пастира у мору лажних пастира и неправославних, недостојних Епископа, са благо речено – чудним биографијама, који се све бестидније промовишу Српској, све мање православној Цркви.

Епископ је у беседи управо поменуо да је главна брига и главни разлог окупљања верника јужне Србије на светим Литургијама у Нишу очување и неодступно исповедање свете вере православне у њеном неисквареном и интегралном облику. Као што је Црква невеста која на себи „нема мрља ни боре, или што томе слично, него је света и непорочна“ (Еф. 5, 27), тако и вера коју та Црква исповеда јесте: чиста, непорочна, без мана и мрља на себи.

Наша вера таква треба и мора остати уколико желимо да будемо део те и такве Цркве.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.