Почетна / АУТОРИ / Рајица Марковић / Рајица М: Отварање затвореног прозора

Рајица М: Отварање затвореног прозора

Print Friendly, PDF & Email

Како осмислити простор и време вечна је тема за људе омеђене простором и временом. Како је мали број оних станишта људских душа које имају прозор у вечност, оном, великом броју остаје зев и досада. Да би царство баналности имало некакав садржај који буди успаваног из чемерног сна, побринуо се саздатељ овог временског царства. Забава, слатка пилула заборава, као руком односи досаду а на суморно лице враћа осмех. Забављачи звезде неба утопљеног у утопији светле нестварно углачаним сјајем над очајем. Хаос сирових страсти спутаних страхом од физичке казне контролисан и вођен све док се средства контроле не истање а тад дизгини пукну и хаос се нађе на слободи.

Само крстоносан живот смрти одолева. Крстоносно проклетство страдања и његов благодатни преображај Васкрсењем у благослов. Смрт природног Адама на Голготи и Васкрсење Духовног Христа актуализује јединствену и непоновљиву слику страдања и Васкрсења Господњег. Наш крстоносни пут много је блажи од крстоносног пута нашег Господа зато је дужи и уместо метрима мери се годинама. Само крстоносно страдање и Васкрсење укида утапање у светској утопији, док утапање у утопији укида проклетство крсног страдања али и благослов Крста.

Јеванђелска наука Господа Исуса Христа дата је човеку на корист душевну и телесну, да се грешна душа очисти од греха и ослободи и душу и тело из греховног ропства. Али грешна душа људска злоупотребама склона и овај, врховни дар Божији злоуотреби на своју пропаст, уосталом као и све друге дарове Божије. Онако, како злоупотреба техничко цивилазицијских достигнућа, изокрете добру Божију намеру у злу последицу по човека, тако се и изокретањем Јеванђеља многи дочепаше пролазног земаљског раја у сатанском царству лажи а одсекоше себе од Божијег Раја и Истинитог Дрвета Живота. Правилна употреба Јеванђеља рађа Духовнике док неправилна и зла употреба Јеванђеља ствара крвнике. Свети Божији Дух добија се искључиво трампом за црвена крвна зрнца а у замену за живот у Светости Истине болест звана пунокрвност. Тако, некако блага вест о Царству небеском функционише с ове стране добра и зла.

Мудраци говоре да мудрима буду јасни док су будале и мудрима и будалама јасне. Али нит су исти мудраци нити будале. Углавном се деле на две основне групе, док подгрупама, нарочито оним подрепашким, ни броја нема. Мудраци и будале дворски и царски у служби двору и цару хране се из цареве руке, за узврат цару и поданицима представљају царев двор и свет у омиљеним царевим бојама. Мудраци и будале Божије, хране се из Божије руке са птицама небеским, буде уснули свет и подсећају га какав би требало да буде. У царском или Божијем крилу ствар је Божије и слободне људске воље. Они први могу бити то што јесу и без Бога, док ови други само с Богом. За оне прве постоје факултети, универзитети и академије за ове друге једна и једина, Крстоносна Истина.

Помирење с Богом кроз Господа Исуса Христа и период светског мира описан у Откровењу као хиљадугодишње царство мира на земљи бива крваво потиснуто револуционарним прогресом. Бунтовништво против Бога напредује и све даље удаљава човека од Бога. Песма евровизије око које су синоћ поред својих кућних икона звери седели милиони људи представила је између осталих израелског представника, полно неидентификовану противприродну појаву по имену Дана. Та полно неидентификована појава која је некад, по Божијој вољи била мушко а данас по свом или сатанском каприцу женско, само је једно од сатаниних лажних чуда из његовог богатог пакленог арсенала. Бели црнац или црни белац Мајкл Џексон који одбацивши Божију вољу постаде својевољни белац, још једна је од звезда утопистичког неба Вавилона Великог. Елтон Џон који се удао и законски усвојио дете још једна људска аномалија у војсци представника надолазећег царства антихриста. Вавилон Велики, мајка је злог порода и већински дебилне интернационале а како и не би, кад живи од разбојништва изасланог на све светске континенте. Угојени вавилонски дебили чији живот пролази у снимању за смешни видео немају искру живог ума да промисле откуд им пада то благостање, из чијих се испражњених тањира пуне њихови. А шта им би са том искром ума, где се она утули питаће се неко. Утули је икона звери која говори и љуљушка своје угодно заваљене конзументе, полусном сведене на подсвесне зомбије. Телевизија својим нападним рекламама подједнако вешто производи незасите потрошаче и серијске убице и то је икона звери којој се свакодневно поклањају милијарде људи на планети.

Човек последњег времена обликоваће се од малих ногу, јарчеви на лево јагањци на десно. Непослушни тврдоглави овнићи избор су Божији за последње дане. Непослушни свету, непослушни школи која их учи послушности наопаком систему вредности. Прототипски човек последњег времена убијаће мислећи да Богу служи зато што у њему неће бити места за Божију Истину јер ће му ум бити окупиран демонима узрочницима седам смртних грехова. Среброљубив самољубив, властољубив и славољубив нити ће кривити нити правдати себе јер ће бити оправдан социјалним окружењем које ће признати вуку вучје право на овцу. Он неће излазити из оквира закона који ће га подржавати у његовој надмености тако да неће долазити у сукоб са законом, тачније биће под законском заштитом, савесни грађанин. Тврдоглави овнићи ће бити роба која ће се богатим купцима продавати у комаду или у деловима по закону кроз законски регулисано донирање органа а за сад су непокорена ловина за коју се разапињу мреже.

Благодат Божија делује у људској слободи и то кроз дубоке душевне и егзистенцијалне кризе кроз најтежа искушења и после кратких периода богоостваљености. Бог тражи људску слободу и са њом се спаја. Роб нема приступа престолу Божије благодати, роб се Богу и не клања него свом телесном господару. Роб овога света мери себе вредностима овога света а то су вредности које препознаје већина коју ствара информативни систем кроз икону звери и жуту и шарену штампу. Човеку последњег времена предстоји духовни рат за ослобођање поробљене свести која је одступила од једине апсолутне Истине Господа Исуса Христа. Две људске мањине и једна већина стварају светску историју и то тако што се ове две мањине боре за наклоност већине. Обе мањине су свесне али на супротним странама, једна је удружена у злу које гарантује добитак и лагодан живот у овом свету док друга жуди за успостављањем Божијих заповести у свету. У преломним тренуцима људске историје Бог сабира изабране своје од четири ветра да врате залутали свет на праву страну. А зна се Божији избор, јер изабра Бог луде да посрами мудре овог света злу проданог и изабра слабе да порази јаке. Господње је небо и земља! Господ подиже и обара!

Преосвећени Владико целивам Вашу свету десницу!

Грешни раб Христове Слободе !
Рајица Марковић