Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Љуљаци / Педесетница и Свети цар Константин и царица Јелена у Љуљацима

Педесетница и Свети цар Константин и царица Јелена у Љуљацима

Print Friendly, PDF & Email

У педесети дан по Васкрсењу и десети дан по Вазнесењу, излила се обилна благодат Светога Духа на ученике Христове, и напунила их снагом да Христов закон на земљи утврде:

„И кад се наврши педесет дана бијаху сви апостоли једнодушно на окупу. И уједанпут настаде шум са неба као хујање силнога вјетра, и напуни сав дом гдје они сјеђаху; И показаше им се раздијељени језици као огњени, и сиђе по један на свакога од њих. И испунише се сви Духа Светога и стадоше говорити другим језицима, као што им Дух даваше да казују.“ (Дап 2,1-4)

На овај велики Празник Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у Егзилу Г.Г Артемије, служио је Свету Архијерејску Литургију у Љуљацима, уз саслуживање свештеномонаха и свештенођакона епархије у Егзилу.

У наставку Свете Архијерејске Литургије обавила се и вечерња служба уз читање молитви, и плетењем венчића од траве у које су верници саткали све своје молитве Светој Тројици.

После Свете Литургије Његово Преосвештенство Епископ Артемије одржао је Пастирску беседу којом је укрепио присутне вернике. Трпезу љубави приредио је протосинђел Варсануфије са својом братијом.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.