Почетна / ЧЛАНЦИ / Писма читалаца / Писмо сајту www.borbazaveru.com

Писмо сајту www.borbazaveru.com

Print Friendly, PDF & Email

 

На адресу Уредништва стигло је писмо г-на М. М. Јовића упућено сајту www.borbazaveru.com.

Писмо доносимо у наставку.

 

shara2

 

Поштовани уредниче,
 

Шаљем Вам текст – писмо под насловом „ЗАШТО ДИМИТРИЈЕВИЋ ИЗБЕГАВА ОДГОВОРЕ“, које сам 11.05.2011. упутио сајту „Борба за веру“, будући да сам приметио да господин Владимир Димитријевић није одговорио на јасна и гласна питања која му је упутио архим. Симеон.

„Борба за веру“ није објавила ово моје писмо, поручивши ми да сам пристрасан. Oво Вам шаљем истине ради. М.М.Ј.
 

Желим Вам свако добро од Господа.

 

ЗАШТО ДИМИТРИЈЕВИЋ ИЗБЕГАВА ОДГОВОРЕ

Зашто се на страницама „Борбе за веру“ подиже толика галама око осврта архим. Симеона на текстове Владимира Димитријевића о прогону владике Артемија и многобројних монаха? Архим. Симеон је поставио питања господину Владимиру Димитријевићу, а та питања су сасвим јасна. Могла би да стану у једно питање: „Брате, видим да покушаваш да браниш нашег владику и нас монахе, а прилично си нејасан, па те молим да ми кажеш на чијој си ти страни?“

Шта има лоше у овом питању? Зашто господин Владимир Димитријевић на њега не одговори тако да његово да буде да, а његово не буде не? Зашто се професор љути? Па дугује читаоцима и вернима одговоре на сва питања која му је поставио архим. Симеон. Да ли професор може да каже да ли је реч о „прогону“, или о „сукобу“, и о каквом помирењу говори. То није обично питање, него питање правде и истине. Као што није обично ни питање да ли је владика упао у Дубоки поток, или се вратио у своју епархију.

Не тражи само архим. Симеон од господина Владимира Димитријевића да одговори на ова питања, него и многобројни верници који су упознати са професоровим радом и који га поштују.

Милен М. Јовић