Почетна / ЧЛАНЦИ / Писма читалаца / Писмо Синоду – Осврт на Орден Министру Полиције

Писмо Синоду – Осврт на Орден Министру Полиције

Print Friendly, PDF & Email

На данашњи дан, Петак, када се православни Срби у посту и молитви присјећају распећа Господа нашег Исуса Христа, Синод Београдске Патријаршије приредио је још једно понижење нама православним Србима, наградивши једног од највећих србомрзаца данашњице, министра МУП-а , орденом Белог Анђела.

Да ли ви синодалци имате и мало поштовања и обзира према нама православним Србима? Да ли ви имате и мало образа и страха од Бога? Човјеку који је деведестих година био један од кључних функционера издајничког, анти-хришћанског режима Слободана Милошевића, ви данас додијелисте орден Српске Православне Цркве!

Министру који се, без и мало поштовања према Уставу државе Србије, отворено залаже за подјелу свете земље Косова и Метохије, ви данас указасте част и повјерење. Зар нечовјек, који је деведесетих година отворено учествовао у продаји и предаји српског народа и српске територије западно од Дрине непријатељима српским, да добије орден Цркве Светосавске!? Човјек чија је полицја прије само годину дана ломила кости српској омладини и чија је политика у црно завила милионе Срба, доби данас орден Белoг Анђела!? Ој кукавно Српство, шта ли си нам дочекало тужно?

Након што сте са издајничким режимом дотичног господина са Косова и Метохије протјерали Рашко-Призренског Владику Артемија и његове монахе и монахиње, након што сте прије неколико мјесеци пронатовског, анти-cрпског министра војног наградили орденом Цара Константина, и након ове срамоте коју учинисте данас, шта ми Православни Срби од вас још да очекујемо?

Да ли сте ви господо синодалци овим орденом Белог Анђела, жељели да се захвалите министру полиције зато што је 17-ог Септембра ове године спријечио Владику Артемија, његове монахе и монахиње, и стотине других православни Срба да се придруже браћи Србима на барикадама?
Било како било, ви не престајете да понижавате и омаловажавате, православни народ српски.

И на крају да завршим са оном нашом четничком: Равна Гора побједити мора! и ако то ваш комунистички министар полиције не жели да чује.

У Детроиту,
Држава Мичиген,
7. Октобар 2011

Душко Јанковић