Почетна / ЧЛАНЦИ / Анти-екуменистички блок / ПЛЕС КАРДИНАЛА ЗА ДОЧЕК ПАПЕ У БРАЗИЛУ (видео)

ПЛЕС КАРДИНАЛА ЗА ДОЧЕК ПАПЕ У БРАЗИЛУ (видео)

Print Friendly, PDF & Email

Приликом недавне посете Папе Бразилу, камера је забележила папистичке „епископе“ и кардинале како увежбавају плес којим ће поздравити свог Понтифекса.

Многи коментари овде нису потребни, сваком нормалном човеку биће јасно о чему се ту ради. Колики је степен посветовњачења и изопачења тог јеретичког друштва које ужива да себе назива Римокатоличка црква. Нити се ради о римокатолицима, а још мање о цркви.

Ради се о једној световној организацији − која је уз то и држава, Ватикан (што је у потпуној супротности са Еванђељем и учењем Господа Христа) − која има све карактеристике јеретичке скупине. И која је уз то, због својих јеретичких учења, изопачења Еванђеља и проповедања једног другачијег, изопаченог и фалсификованог Христа, одавно, кроз векове, много пута, на многим Саборима и од стране многих Светих Отаца осуђена као јерес.
И као свака јерес, нити може имати Свете Тајне, нити свештенство, нити епископе, нити може крстити, итд. И због тога је свака врста молитвеног и црквеног општења са њима, Предањем Цркве (Канонима донетим и потврђеним од стране Васељенских Сабора) најстрожије забрањена; под претњом строгих казни − рашчињења и одлучења.

 Свети Апостол љубави, први Богослов Цркве, Еванђелист Јован, сведочи и заповеда: ако неко долази к вама и ово учење не доноси, не примајте га у кућу и не поздрављајте се (2. Јн. 10).

Ово се односи на надбискупа београдског г. Хочевара, г. Андрију Копиловића, и све остале папистичке „свештенике и клирике“. Не примајте их у кућу, и не поздрављајте се са њима.

И објашњава Свети Апостол због чега је то неопходно: јер ко се поздравља с њим учествује у његовим злим делима (2. Јн. 11). Да не бисмо били учесници и саучесници у злим делима јеретика (паписта и протестаната), због тога Црква не дозвољава општење са њима. Јер ће нас то одвести да будемо у њиховом друштву и у вечности, тј. у одвојености и непријатељству према Богу. Једном речју − у геени.

 

 

И још наводи Свети Апостол љубави: сваки који преступа и не остаје у учењу Христовом, тај Бога нема (2. Јн. 9).

Паписти нису остали у учењу Христовом. Довољно је навести само једну њихову заблуду, само једно њихово јеретичко учење, само једно преступање учења Христовог, које је способно да их вргне у пакао: Filioque, злославље да Дух Свети исходи и од Сина.

kardinals02Без срама и без скрупула одбацују речи Христове да Дух Свети од Оца исходи (Јн. 15, 26).

Зато Апостол љубави и заповеда ако неко долази к вама и ово учење не доноси, не примајте га у кућу и не поздрављајте се. Или ће можда данашњи екуменисти, патријарх српски Иринеј, г.г. епископи Буловић, Радовић и други њима слични устврдити да то није љубав? Да заправо они данас имају истинску љубав према јеретицима, и делатно је показују? Али, зашто га је онда Црква назвала Апостолом љубави? Или можда очекују да ће они завредити тај епитет?

А где су остале јереси и заблуде њихове, којима су испунили свет, које су их одвојиле, одсекле од Цркве, и учиниле их мртвима за Бога? Које су их претвориле у световну организацију, која данас врви од скандала, што се скоро свакодневно потврђује. Скандала који сведоче њихове везе са мафијом, који износе у јавност потврде о прању прљавог новца, и који су неминовно везани са хапшењем њихових високих службеника, чега смо сведоци и последњих дана. Као и скандала педерастије, о којима читав свет бруји већ годинама. И због којих скандала је претходни папа Бенедикт 16, о коме су са толико топлине и нежности причали поједини српски епископи, био приморан да се повуче са тог места марта ове године.

Због тога се и намеће питање − шта хоће српски патријарх и српски епископи-екуменисти и пост-отачки богослови овом сарадњом и општењем са папистима? Шта ће паписти на прослави Миланског Едикта у Нишу? Или је можда та прослава управо зато и уприличена, да би се промовисало у српској јавности приближавање са њима, и придали им се атрибути црквености, које заправо немају?

Шта ће Папа у Православној Србији? У мученичкој, окрвављеној, сатираној и затираној од Ватикана Србији? Шта ће папа, који проглашава надбискупа геноцида Степинца за светитеља, и папини кардинали, на прослави у Нишу? Да нас још једном понизе? Да нас још једном згазе?

Једно је сигурно, евентуални долазак Папе у Србију значио би само додатно пропадање и суноврат Србије. Било би то ступање на пут који води у сигурну пропаст. Папа, који је позивао на бомбардовање Срба и Србије. Папа, који је позивао Запад да разоружа Србе а наоружа Муслимане, у верским ратовима 90-их. Папа, који је благосиљао надбискупа геноцида Степинца и фратре-кољаче у Другом светском рату.

Једну реч Срби данас треба да имају на уму, реч својих Светитеља, реч своје Цркве. Реч светог Козме Етолског − Папу да проклињете! Јер је он узрок (зла које се наноси Православној Цркви)! Од те речи не треба даље ићи.

И сви они који данас другачије уче и проповедају, не изражавају учење Цркве. Изражавају, међутим, једно туђе учење, које припада другим круговима.
Са таквима, попут ових приказаних на видеу у прилогу, хоће да нас уједине патријарх српски г. Иринеј и врховни екуменисти епископи у СПЦ. Са таквима хоће да нас приближе и да нас увере да смо једно, да међу нама нема разлика. Ка таквима нас воде, да бисмо и ми постали као и они.

А заправо са њима нема сличности нити ичега заједничког, по питању Вере.

Уредништво