Подела Косова?

Print Friendly, PDF & Email

ЗАТЕГНУТА СИТУАЦИЈА НА СЕВЕРУ КОСОВА – ДА СРБИ ПРОГУТАЈУ МАМАЦ, ДА ПРИХВАТЕ ПОДЕЛУ КОСОВА

ПОДЕЛА КОСОВА БИ БИЛА НАЈГОРЕ И НАЈГЛУПЉЕ РЕШЕЊЕ

Као да међународна заједница није могла отерати Србе са севера покрајине још 1999. године, тај део је оставила за награду српским тајкунима тамошњим бизнисменима. И жели да тако остане, али да то укрије од Албанаца, а да Албанцима да цело остало Косово.

Будимо врло опрезни са Јарињем, знајмо да ово што се сада дешава на граничним пунктовима у Јарињу, није случајно, то има своју позадину. Циљ је Србе приморати, ставити пред свршен чин, да прихвате поделу Косова. БОЉЕ ИШТА НЕГО НИШТА.

Све су учесталије најаве поделе Косова, из кругова тзв. Међународне заједнице. Нажалост, такве предлоге подржавају и поједини интелектуалци Срби, да се тако улижу светским моћницима да их они награде, или то чине они који су уцењени и преплашени, нажалост у Србији има много незналица и малодушних.

Сада постаје јасније због чега су светски моћници више година невиђено притискали снејачалу Србију да призна независно Косово, иако свако зна да Србија никад на то неће пристати: да би уствари тако на крају прогурали поделу Косова. Велике западне државе су још пре две деценије предложиле поделу Косова, сада желе да то приведу крају.

Планетарни покераши сада дефинитивно отварају карте: наједном предлажу поделу Косова. Поједини домаћи површни, или страни плаћеници, кажу: боље је за Србију ишта него ништа, тврде да је наводно тако најбоље и за Албанце, Србе и целу регију. Албански лидери су покренули непросвећене албанске масе на Косову, кажу да неће ни да чују за то, уствари чокалијски покушавају на намагарче Србе, тврде пазар.

Ко је луд да одбије на поклон значајан део Србије, баснословно богате регије!

Трговци са хиљадугодишњом меркантилном традицијом су лепо смислили ујдурму: да софистиковани мега трговци преваре сеоске балканске дућанџије, шибичаре, рекеташе: невиђено ћемо их годинама притискати са независним Косовом, иако знамо да од тога нема ништа, а крајњи циљ наше игре није независно Косово, него подела Косова.

Ако треба подмазаћемо их масним провизијама, они ће онда засигурно прихватити..

Та абизивна техника се у психологији зове „транзитивна матрица“, она пролази код абориџина, урођеника, зулу, неће ваљда проћи и код Срба.
Као да међународна заједница није могла отерати Србе са севера покрајине још 1999. године, тај део је оставила за награду српским тајкунима тамошњим бизнисменима. Промућурнији косовски Албанци су прозрели у ову игру међународне заједнице, осећају се изиграни, и бесно реагују. Срби пак, не дозвољавају да им се узме север Косова, сматрају да је цело Косово део државе Србије.

Ово би било не само најгоре, него и најглупље решење по Србију. Јер би прихватили начело да се цепа уставни интегртитет Србије, и да се крши међународно право. Добили би смо само мали делић, а поклонили скоро 15% наше државне баснословно богате територије. Оваква подела Косова би убрзала растакање, јер би по угледу на поделу Косова, биле охрабрене нове поделе: југа Србије, Санџака, Војводине. Проузроковала би даљу балканизацију, потхрањивала нове мржње, припремала нове ратове на Балкану.

Највеће зло је што би тако били обилато награђени српски тајкуни који имају тапије на рудна богатства севера Косова. Србија и Срби би изгубили 15 % своје територије, многи Срби би остали у ропству Албанаца србофоба.. Незајажљиви површни српски тајкуни би добили баснословно богатство, на уштрб Србије. Уствари то би им била награда од међународне заједнице што су у време Тита и Милошевића док су из сенке програмирали данашњу свеопшту страданију, гурали Косово у руке Албанцима. До етничког дебаланса на Косову на штету Срба је дошло после Другог светског рата, погрешном (или намерном) политком комунистичког попретка. Они који су гурали Косово Албанцима, уместо да одговарају за то су сада богаташи, заговарају поделу Косова.

Они који су нас проглашавали издајницима сада се налазе у апарату и отворено издају земљу нудећи поделу Косова.

Били би задовољни и албански тајкуни, јер би добили бесплатно масне порције, простране српске земље, устоличили би се на српском Косову. То би у Србији јачалало даље мафијштво које гута државу и нацију.

Србе варају опет. Не! Никако! Косово је наше по Уставу и међународном праву. Не дозволимо да нас још једном варају домаћи пљачкаши и њихови страни ментори. Докажимо им да су Срби мудар народ! Прихватамо присуство Срба на северу, што сада већ постоји, али не прихватимо поделу Косова.

СРАМ ВАС БИЛО ВИ ИЗ СРБИЈЕ КОЈИ НАВОДИТЕ ВОДУ НА ПОДЕЛУ КОСОВА, ХОЋЕТЕ ДА ДОБИЈЕТЕ МАСТАН ЋАР, ОД ТАЧИЈА И ПАЦОЛИЈА, ЗАТО ШТО ПРОДАЈЕТЕ СВОЈУ СРБИЈУ. А НАС СТЕ ПРОГЛАШАВАЛИ СТРАНИМ ПЛАЋЕНЦИМА. ЗАР НЕ ВИДИТЕ ДА ЋЕТЕ ТАКО СРБИЈУ ГУРНУТИ У АМБИС И КАТАКЛИЗМУ. ТО МОГУ ПРЕДЛАГАТИ САМО ОНИ КОЈЕ МОЖЕМО НАЗВАТИ АНТРОПОЛОШКИ ОТПАД.

О СУДБИНИ КОСОВА ТРЕБА ДА ОДЛУЧИ НАРОД, А НЕ ИЗДАЈНИЦИ И СТРАНИ ПЛАЋЕНИЦИ, КОРУМПИРАНИ, ЛОПУЖЕ, ТАЈКУНИ, ЗАПЛАШЕНИ, УЦЕЊЕНИ, НЕЗНАЛИЦЕ И СЕНИЛНИ ИЗЛАПЕЛИ СТАРЦИ.

31. 7. 2011.

Томислав Крсмановић