Почетна / Књига Епископа Артемија – Практична Веронаука

Књига Епископа Артемија – Практична Веронаука

ПДФ – Клик на слику

Сва епархијска издања можете купити на штандовима наших катакомби, наручити преко телефона: 064 – 595 00 62 у периоду од 9.оо до 13.оо ч, или путем електронске поште на мејл: euomagacin@gmail.com Поручена издања биће послата брзом поштом на жељену адресу.
цена: 350,00 дин. + ПТТ трошкови

Књига „ПРАКТИЧНА ВЕРОНАУКА“ настала је као насушна потреба нашег времена. Дуго је трајао процес обезбожења нашег народа. Преко 50. година. Народ је заборавио не само догматске и етичке принципе наше свете вере православне, него и сам начин практиковања вере живе у личном и породичном животу. Заживела су многе заблуде, усвојене погрешне праксе по многим питањима вере.
И тада, код главног Уредника „Православља“, оца Атанасија Раките (од 1999. год. епископ хвостански) јавила се племенита идеја: да верници питају сами оно што их из области вере интересује, нарочито из области практиковања вере православне, и да на своја питања добијају одговоре засноване на црквеном и светоотачком предању.
Осећајући сву важност тог подухвата прихватили смо се да на постављена питања одговарамо према својим моћима. Питања верника и наши одговори објављивани су у „Православљу“.  До сада је објављено 33 питања и толико одговора. Симболичан број – број Христових година проведених овде на земљи међу људима. За тридесет и три године Исус Христос је оставио људима све што је потребно за њихово спасење и живот вечни. У ова тридесет и три одговора „Практичне веронауке“ сматрамо да смо дали основна знања из вере и живота по вери, неопходних да бисмо били хришћани не само по имену, него и по животу
То нас је и побудило да сва та питања и одговоре саберемо и издамо у овој књизи са одговарајућим илустрацијама, како би поред текстуалног пружили читаоцима и визуелну помоћ да лакше схвате и прихвате суштину сваког одговора и то примене у своме животу.
Ако овај наш труд допринесе спасењу макар и једне душе, сматраћемо да се он максимално исплатио. Јер је једна душа скупља од целога света.

Епископ Артемије

Практична Веронаука у ворд-у