Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Прва канонска посета Епископа рашко-призренског у егзилу г. Ксенофонта парохији Сретења Господњег у Отави (Канада)

Прва канонска посета Епископа рашко-призренског у егзилу г. Ксенофонта парохији Сретења Господњег у Отави (Канада)

Print Friendly, PDF & Email

Благодаћу Божијом, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу г. Ксенофонт, посетио је парохију Сретења Господњег у Отави. Ово је прва канонска посета од оснивања парохије.
На празник Нерукотвореног Образа Господа Исуса Христа, 29. августа, Владика Ксенофонт је служио свету архијерејску Литургију у маленој капели Сретења Господњег.Литургији је молитвено присуствовао Његово Преосвештенство Хорепископ новобрдски и панонски Г.Г. Максим.

У својој архипастирској беседи Владика Ксенофонт је поучио своју паству:
„И ми да се усличимо Светим апостолима и ми да будемо проповједници вјере, било да је у домаји у нашој отаџбини  или у другим српским земљама или овдје далеко од Србије, далеко од српских земаља, преко океана, у далекој Америци у далекој Канади и нека Бог благосиља овај ваш пут и овај ваш подвиг и да се из овог малог храма, подрумског храма да се развије велико дрво, да се разграна и да се разлиста велико дрво истине Божије и Цркве Божије, а будемо ли се трудили, будемо ли смирено ходили за Христом, неће нас Христос оставити, неће нас Христос оставити бесплодне, неће нас оставити празне него ће и многе преко нас да приведе у Царство небеско јер то је воља Његова, да се сви спасу и дођу у познање истине. Амин. Боже дај.“

Уследила је трпеза љубави за све присутне.

Јереј Горан Поп-Јорданов