Почетна / ЕПИСКОП АРТЕМИЈЕ / Разговори у рајским шетњама (део I)

Разговори у рајским шетњама (део I)

Print Friendly, PDF & Email

У наредном прилогу доносимo први део звучне књиге „Разговори у рајским шетњама“, аутора Милоја Стевановића. Аутор је са својим чељадима отворио капије свог срца и свог дома духовној деци владике Артемија, те је за уздарје добио част да се уврсти у састрадалнике Божјег човека који је исповедништвом својим обележио време нашег овоземља.

У небројеним шетњама, заједничким путовањима и Владикиним гостовањима у дому Милојевом, аутор овог записа је имао благослов да снима разговоре вођене у тим приликама. Из обиља снимака аутор је одабрао једну омању руковед еда би с Тобом, драги слушаоче, поделио тај благ, тихи, шапат којим ћемо прошетати, у 12 наставака, са овим Божјим човеком кроз Његов живот: од његовог босоножја кад је водио волове по лелићким вртачама до Голготе на којој су га, с Христом његовим и нашим, распињали па све до оног дана када је, на крилима Аранђела Михаила, прешао у небеске обитељи.

Фотографије које прате књигу су из породичне архиве аутора и архиве Епархије рашко-призренске у егзилу.

Звучна књига јасно сведочи да су појединци клеветали, опањкивали и неправедно оптуживали човека који је чистом савешћу служио Богу и роду, подносећи, без роптања, неправде које су му нанели прогонитељи његови.

Уредништво