Почетна / ЧЛАНЦИ / Писма читалаца / Србија се умирит’ не може VIII

Србија се умирит’ не може VIII

Print Friendly, PDF & Email

ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ!

Наш Владико Свети. Као што је некада Ирод тражио душу детињу да је погуби, душу Богомладенца Исуса Христа, који се ради нашег спасења као Истинити Бог и као Истинити Човјек, као Истинити Богочовјек понизио толико пуно до обличја слуге и родио се као дијете у „пећини Витлемејској“ прослављен од Бога Оца и све војске Небеске, уз пјесму Анђелску „Слава Богу на висини…“ и почаст људи: мудраца са Истока који дођоше да му се поклоне и да Новорођеног Богомладенца Исуса Христа као Спаситеља света даривају смирном и тамјаном, а пастири својим дивљењем, и данашњи Ироди као слуге Антихриста који се на мала врата уз помоћ комунистичке верске комисије, те озлоглашене црквене УДБЕ, са благословом Црног Папе из Ватикана, тражили су из руку Ваше „браће у Христу“ душу Вашу да је погубе, мислећи да ће тако попут Ирода сакрити своје издајство Бога и Србства: Православља и Светосавља, јер тада не би било више никога, ко би могао са вјером у Бога и правду Његову СРБски Православни хришћански народ Светог Саве да поведе путем Христовим.

И као што је морао новорођени Богомладенац Исус Христос због прогонства Иродовог са праведним Јосифом и Пресветом Дјевом Маријом – матером својом, да бјежи у Мисир, да би се тако у туђини на миру могао да спреми за мисију своју – искупљења и спасења рода људског, и Ви сте морали са Вашим малим али Богом изабраним стадом Христовим, са Вашом духовном ђецом која остадоше вјерна Богу и Србству да напустите нашу мученичку Рашко Призренску Епархију, да би се тако уз Божију помоћ попут Богомладенца Исуса Христа далеко од свога кућнога прага – у туђини, спремили за Свету мисију своју у нашем многострадалном Народу СРБском, за његову свеопшту духовну обнову и духовни препород из садашњег посрнућа у које су нас Србе као народ Божији гурнули синови таме и обмане, лажи и преваре на челу са члановима Архијерејског Синода и Патријархом Иринејем који Бога се не бојећи а народа не стидећи „продадоше веру за вечеру“!

Али, као што су послије смрти Иродове изумрли они који су тражили душу детињу, тако ће и послије смрти њихове изумрети они који су тражили душу Вашу, и као што се тада Богомладенац Исус Христос вратио у земаљску Отаџбину своју, и Ви ћете тада као ПОБЈЕДНИК правде над неправдом, Истине над лажју да се вратите у Вашу кућу, у Вашу Богом дану мученичку Рашко Призренску Епархију, прослављени од Бога и људи као ИСТИНИТИ СЛУГА ХРИСТОВ, који у ове наше црне дане свеопште СРБске пропасти и отпадништва од Бога и Србства, спасисте образ народу своме и његову Цркву Светога Саве да не потоне у водама јереси екуменизма, и до краја времена тако да остане Нојев ковчег СРБског Духа и СРБског Спасења – „стуб и тврђава Истине коју ни врата паклена неће надвладати“!

Са тиме жељама, захвалан Богомладенцу Исусу Христу што ради Светих Богоотаца и Матери наших није заборавио народ Светог Саве и поред његовог садашњег отпадништва од Бога и Србства: Православља и Светосавља, и што је по великој милости својој Васколиком Србству, и свим вјерним синовима и кћерима Светог Православља, а посебно нашег милог и Богу драгог Светосавља, у Вашој личности подари ИСТИНСКОГ ДУХОВНОГ ВОЂУ, који ће СРБски народ уз Божију помоћ и свој труд и жртву да приведе покајању, и који ћете попут Мојсија који изведе Јеврејски народ из његовог робства у Мисиру, да изведете наш СРБски народ из његовог садашњег робства, из његових заблуда и пропасти, и да га мудро водећи кроз бурно животно море доведе у луку спасења, под истински омофор Светога Саве, а чији сте Ви барем до сада били и остали једини ИСТИНСКИ НАСЛЕДНИК И ЧУВАР!

Целивајући Вам Свету Десницу, и молећи за Ваш Свети Архипастирски благослов, ја Вам наш Владико Свети у своје лично име, и многих СРБа широм свијета којима омили Закон Божији, са тим зељама у срцу своме као и цјелокупном родољубивом СРБству у Отаџбини и расејању, желим срећне и Богом благословене СРБске Божићне и Новогодишње Празнике, као и све дане Вашега живота, уз древни СРБски православни хришћански поздрав: вере, наде и љубави: МИР БОЖИЈИ! ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ СЕ ХРИСТОС РОДИ! Долгоденствуј наш Владико Свети у славу Богомладенца Исуса Христа, а на спасења СРБског рода на многаја љета! ДАЈ БОЖЕ ДА СЕ СРБИ ОБОЖЕ, СЛОЖЕ И УМНОЖЕ! Амин. Боже дај!

СРБИН СВЕТОСАВАЦ