Почетна / АУТОРИ / Мирослав Вујанић / Мирослав Вујанић: Свети Георгије у Палама и Источном Сарајеву

Мирослав Вујанић: Свети Георгије у Палама и Источном Сарајеву

Print Friendly, PDF & Email

Никад гора Романија није била без духа светосавског, без духа православног, без духа истине, који је србски народ водио кроз све невоље и спасавао кроз све векове. Како тада, тако и данас, у ове дане свеопштег пада црквене јерархије, која својим антиправославним екуменистичким деловањем и црквеним општењем са јеретицима саблажњава, збуњује и завађа народ србски, верни народ сарајевско-романијског краја препознаје где су истина и правда.

Услед мрака и медијске блокаде, људи ових србских крајева тешко добијају праву информацију о прогону владике Артемија и верног му косовског монаштва. Ипак, жеља за истином полако, али сигурно пробија медијску блокаду, те истина стиже и у ове србске крајеве и све више народа добија праву слику о дешавањима у нашој Србској и Светосавској Цркви.

Управо због екуменистичког антиправославног деловања у Митрополији дабробосанској СПЦ, пре свих самог „митрополита“ дабробосанског Николаја, али и свештенства које својим активним учешћем или ћутањем потпомаже ширење јереси екуменизма у србском народу у Босни и Херцеговини, део верника је одлучио да своју крсну славу Свети Великомученик и Победоносац Георгије ове године прослави заједно са канонским клирицима Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске у егзилу.

Неколико породица из Пала и Источног Сарајева је упутило молбу Његовом преосвештенству епископу рашко-призренском и косовско-метохијском г.г. Артемију да пошаље своје канонске клирике како би се у њиховим домовима обавио славски обред резања славског колача и освећења кољива. Славски обред обавио је јеромонах Доситеј (Вукосављевић), настојатељ Скита Св. Великомученика и Победоносца Георгија на Тари.

Духовно окрепљење и радост који долазе са истинском православном проповеђу осетили су се у домовима породица свечара Крстовић, Владичић, Трифковић и Вујанић, а нада је да ће у скорије време и у овим србским крајевима бити могућности за катакомбно окупљање у литургијској заједници и приступу Светој Чаши, а све под омофором епископа који следи пут светог Саве и учење Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве.

Овим путем, преко сајта Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске у егзилу, верници сарајевско-романијског краја упућују захвалност своме драгом владики Артемију који је разумео њихову насушну потребу и послао свог канонског клирика у ове србске крајеве.

Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља!

Мирослав Вујанић

{gall}galerije/paleisarajevo_06052011{/gall}