Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Свети краљ Милутин – Нови Пазар

Свети краљ Милутин – Нови Пазар

Print Friendly, PDF & Email

Мало светосавско стадо скупило се у Новопазарску катакомбу око свог Aрхипастира, Eпископа рашко-призренског и косовско-метохијског г.г. Артемија, који је на дан празновања светог благоверног краља српског Милутина, служио у њој свету архијерејску Литургију, уз саслуживање мањег броја клирика наше Епархије, услед недостатка простора и скромних услова у овом богослужбеном месту.

Верници из Новог Пазара, Рашке и околине дошли су како би присуствовали светој Литургији, а многи од њих су се и причестили на празник овог великог међу светима угодника Божијег из рода немањићког и српског.

После Божанствене Литургије Епископ је беседом духовно укрепио присутну паству, а након тога је у катакомби организовано скромно послужење за све присутне.

Тачно у подне епископ Артемије се у Рашкој састао са представницима Срба са Косова, како са севера, тако и са југа ове српске покрајине.

На овом састанку Свесрпског националног већа присуствовали су Срби патриоте и из осталих српских земаља, како би уз Божију помоћ, уједињени бригом за страдајући народ на Косову и широм српских земаља, размотрили све могућности помоћи свом народу.

Инфо служба

Прочитајте транскрипт беседе изговорене на Литургији.