Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Свети Сава у катакомби

Свети Сава у катакомби

Print Friendly, PDF & Email

Свети Сава – свесрпски празник и храмовна слава катакомбе у Житковцу, свечано је, и у духу велике радости, прослављена Светом Литургијом коју је служио јеромонах Евтимије (Милентијевић), уз саслужење јеромонаха Јована (Узелца).

Литургији је присуствовало стотинак верника од који су се многи причестили Светим и Животворним Тајнама Христовим. На Литургијском сабрању једнодушно је одговарао верни народ, како је то и уобичајено у овој катакомби.

После Свете Литургије славарима Светога Саве, придошлим из разних косовских енклава, пререзани су славски колачи. Празнично славље улепшала су светосавска дечица, њих двадесетак, која су после Свете Литургије учествовала у Светосавској приредби. За свој труд најмлађи светосавци су после приредбе примили скромне пакетиће са слаткишима.

Празнично славље настављено је трпезом љубави коју је катакомбно братство приредило за све присутне.

Тако су се још једним веома радосним празничним слављем верници Северног Косова обогатили непролазним духовним благом, благом које је Свети Сава донео свом напаћеном српском народу на Косову и Метохији из небеских ризница.

Инфо служба