Почетна / ЧЛАНЦИ / Домаћи / Светлана Стевић – нова открића

Светлана Стевић – нова открића

Print Friendly, PDF & Email

Након јучерашњег објављивања на нашем сајту обавештења о раду Светлане Стевић, и начину на који газдује са новцем који многи приложници из земље и света шаљу за рад Народних кухиња на Косову и Метохији, у нашу Редакцију почела су да стижу писма читалаца који знају и друге податке о њеном раду.

У том циљу објавићемо писма која буду занимљива и за ширу јавност.

Радом Светлане Стевић, очигледно је, многи су незадовољни, њено управљање новцем и осталим материјалним добрима у најмању руку је крајње сумњиво и веома спорно, о томе се све чешће чују многи гласови, који иначе сматрају да она није особа која има кредибилитет да настави рад са новцем, указујући притом да је склона злоупотребама, и тврде да на Косову и Метохији постоји велико незадовољство њеним радом, управо због очигледне склоности за незаконито присвајање новца, и злоупотребу робе која стиже у сврху хуманитарне помоћи и рад Народних кухиња.

Име и адреса познати су Редакцији.

 

shara3

 

Поштовани!

Прочитао сам на вашем сајту једну истиниту причу о Светлани Стевић попадији из Звечана. Благословени били што сте то објавили. Народ треба да зна истину. Попадија Стевић је особа која се добро овајдила од Народних кухиња. Она вози прескупи џип о коме ми обични људи можемо да сањамо. Њена деца иду у монденска летовалишта, сви живе расипнички, да не причам какав ауто вози њен најстарији син. Попадија Светлана ништа није имала док није почела да се бави радом у Народним кухињама.

Увелико се прича да се баш она бавила сплеткарењима против самога владике Артемија, зарад свога интереса. Помоћ која је стизала њој у Звечан, продавана је по продавницама у Косовској Митровици а и по Краљеву, где Светлана има своје продавнице.

Пре неколико година послата је помоћ из Београда и један део је требао да оде за Ораховац и Велику Хочу. Попадија то никада није послала тамо. Људи нису криви јер нису знали како и преко кога да пошаљу помоћ, а она се свима наметала као велики хуманитарац. Од њеног хуманог рада људе на Косову боли глава. Знамо ми са ким имамо посла. Ко је не зна скупо би је платио. Али јавност то не зна.

Ето сада поново шаљу неку помоћ са Б92 уместо да дођу овде сами и распитају се коме треба помоћи. Е, кад би њу неко процесуирао, тек би се видело колико је она крива, а колико је у ствари њен грех приписан оцу Симеону и владики Артемију. Један човек јој је једном приликом дао повећу суму новца, а она му је рекла, „Таман да купим плазма телевизор“. Тај човек је мислио да се попадија шали, а за који дан га је позвала да му покаже плазма ТВ. Човек се фрапирао. Таквих примера је много.

Њој је одбрана и штит њена веза са дечанским монасима и владиком Теодосијем, па може сада да ради шта хоће када нема више оних који су открили њена недела.

Поручио бих свим људима добре воље који хоће да помогну народ овде на Косово да дођу лично и распитају се коме треба помоћи. Никакав посредник у виду попадије Светлане Стевић није потребан. Из вашег џепа иде правац у њен џеп. Од ваше муке одвајате да би њен син излазио по Митровици и трошио ваше месечне плате за једно вече. Ја вам рекох па се спасих!