Почетна / БОГОСЛУЖЕЊА / Катакомбе / Светли понедељак у Барајеву

Светли понедељак у Барајеву

Print Friendly, PDF & Email

Васкршњи понедељак у манастиру Светог Јустина Ћелијског

На други дан највећег хришћанског празника Васкрса, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски у егзилу Г.Г. Артемије служио је Свету Архијерејску Литургију у новооснованом манастиру Светог Јустина Ћелијског надомак Барајева.

Велики број придошлих верника из Београда, околине, као и из других градова широм наше земље, заједно са братством овог манастира и са чинодејствујућим свештенослужитељима, клирицима Епархије рашко-призренске у егзилу, поделили су преизобилну радост овог најсветијег празника Васкрса.

Ова радост се као из препуне чаше након самог дана Пасхе прелива и на остале дане који након овог празника следе, у којима се наставља празновање Васкрса, све до оданија тог великог празника, како је по богослужбеном Типику наше Свете Цркве установљено.

Након Свете Литургије Архипастир се обратио присутнима надахнутом беседом о празнику, након чега је уследила трпеза љубави, припремљена у скромним условима, добротом и пажњом, како братства манастира, тако и многих верника који су пожртвовано и несебично учествовали у њеној припреми.

Ова трпеза љубави заједнички припремана, представља само сведочанство и продужетак исте оне једнодушности са којом су присутно монаштво Епархије рашко-призренске у егзилу и присутни верни народ певали Свету Литургију, и то је само пројава једнодушности и јединства у истрајности и непоколебивом одстојавању у отачкој вери, у вери Цркве Христове, Једне, Свете, Саборне и Апостолске.

Инфо служба