Почетна / ЧЛАНЦИ / Писма читалаца / Светосавски софтвер

Светосавски софтвер

Print Friendly, PDF & Email

(Поводом одлуке да папа 2013. иде у Чешку)

Попадија Мира ми пре 10 година рече да треба свакоме, пре рукополагања за свештеника да се уради тест интелигенције. Слажем се. А нарочито пре него се неко завладичи!

Онај непомен је много паметнији од људи, па се по томе види да је сулуда, упорно наметана идеја довлачења папе римског у Србију била идеја људи, углавном.

Ђаво, паметнији, старији, мудрији од знаних нам српских епископа, је, наравно, одустао од спровођења те људске идеје српских екумениста – папољубаца. „Срб је Христов, а не папин!“ – али они који су издали светосавље у православљу, не држе ни до речи Светог нашег пастира Саве.

Ма до чега до кога они уопште и држе? Одавно окренути свету, католици помно прате срБске сајтове, поготово оне које се тичу г. Рацингера, и закључили су да маштарије назови „српских“ епископа и г. Гавриловића, сад њима не иду у прилог.

Издајника не цене ни они за које је радио свој гнусни посао, јер… Ако је брата издао за шаку долара, издаће опет! Веру отаца је погазио, па и нову веру ће погазити. Дучић је писао да се паметни служе интелигенцијом, а глупаци лукавством. Ето, чак ни `лукави` није прихватио ово лукавство глупавих.

Г. Рацингер иде тамо где га радо дочекују, у Чешку, јер је мудро закључио да ће можда, опет, бити и крвавих литија у Београду и да уз све отворене, притворне, насилничке методе у Срба још има оних са светосавским софтвером!

Рус, композитор Алфејев је Риму, ситуацију међу православним Србима појаснио, рекавши недавно на београдској богословији, како је Владика Артемије расколник и како, ето, нажалост, увек мора да се појави неки Марко Ефески.

Слава је Богу.

Христос Васкрсе!
Ваистину Васкрсе.

МетоХија КосоВска